top of page
fulgi_20%.jpg

HER SPACE FESTIVAL ROMANIA

home_christmas.jpg

S-a demonstrat că bunătatea crește stima de sine, empatia, compasiunea și îmbunătățește starea de spirit. Totodată, poate scădea tensiunea arterială și cortizolul, un hormon direct corelat cu nivelul de stres. 

Bunătatea poate crește gradul de conexiune cu ceilalți, reduce sentimentul de însingurare și îmbunătăți calitatea relațiilor cu cei din jurul nostru. Manifestarea bunătății poate fi contagioasă, încurajându-i pe ceilalți să se alăture cu propriile lor fapte generoase.

Din punct de vedere fiziologic, bunătatea ne poate schimba în bine modul în care funcționează creierul prin creșterea nivelului de serotonină și dopamină. În timp ce endorfinele (analgezicele naturale ale corpului) pot fi, de asemenea, eliberate atunci când manifestăm bunătate.

fulgi_20%.jpg

Ce ne propunem cu această ediție specială de Crăciun?

Într-o perioadă marcată de provocări sociale și emoționale, cu o lume aflată într-o continuă schimbare, tema bunătății reprezintă o oportunitate de a explora una dintre cele mai profunde și esențiale trăsături umane. Valori precum empatia și compasiunea sunt adesea puse la încercare, astfel că poate este important să ne întrebăm dacă bunătatea este o predispoziție înnăscută sau un comportament dobândit prin educație și experiențe de viață.

 

Prin intermediul acestui eveniment, ne propunem să aducem împreună invitați speciali care vor supune atenției tale acest subiect din perspective și experiențe diferite. Scopul fiind acela de a încuraja o reflecție mai atentă asupra importanței bunătății în societatea contemporană și de a găsi modalități prin care putem cultiva această valoare în rândul tuturor, în special al tinerelor generații.

Cu această primă ediție specială și în aceeași atmosferă plăcută și relaxantă cu v-am obișnuit deja la ediția "Limitări vs. Echilbru" din luna octombrie a acestui an, ne propunem să contribuim la crearea unei comunități mai unite și mai pline de compasiune față de cei din jur, deoarece știm că doar putem fi mai buni.

Și deoarece Crăciunul este acel moment din an în care iubim să dăruim, dorim ca o parte din valoarea biletelor vândute pentru această ediție specială să o donăm unei organzații care se ocupă de pacienții diagnosticați cu sindromul Lynch.

fulgi_20%.jpg

- Invitați -

fulgi_20%.jpg
fulgi_20%.jpg
Ioana Podină, Psiholog, Președinte "Mindcare For All", profesor universitar

Ce legătură există între bunătate și sănătatea mintală?

Poate un gest simplu de bunătate să schimbe nu doar starea de spirit, ci și sănătatea mintală a unei comunități întregi? 

 

Pornind de la experiențe reale, dar și studii de specialitate, vom explora împreună cum bunătatea influențează sănătatea mintală – de la reducerea stresului și anxietății până la întărirea capacitatii de a ne reveni din momente dificile. Vom vorbi despre puterea gesturilor mici, despre cum putem cultiva bunătatea față de noi înșine și față de ceilalți și despre impactul acestora asupra vieții de zi cu zi.

De ce bunătatea contează pentru sănătatea mintii?

fulgi_20%.jpg
Marius Brăila, Fondator Asociația Supereroilor

La naștere, medicii erau convinși că dizabilitatea îi va impune limite greu de depășit. Totuși, părinții i-au insuflat credința că nu există obstacole de netrecut și că visele pot deveni realitate, indiferent de circumstanțe.

 

Prin perseverență și sprijinul familiei, a reușit să depășească totate așteptările: urcă pe munți, schiază, condus o mașină și, cel mai important, a devenit părinte a trei copii. Cel mai mic dintre ei, integrat în familie printr-un proces de adopție desprins dintr-o poveste cu supereroi.

Bunătatea ca Superputere:
O poveste din lumea adopției și dizabilității

Aceasta este - pe scurt - povestea de viață și perspectiva prin care Marius Brăila înțelege și își manifestă bunătatea. O poveste impresionantă, așa cum este și modul în care a decis să îi ajute pe cei mai puțin norocoși.

"Bunătatea ca Superputere: O poveste din lumea adopției și a dizabilității" este perspectiva pe care ne-o va împărtăși la această ediție specială a evenimentului nostru.

fulgi_20%.jpg

Bunătatea este o trăsătură naturală, universal valabilă. Suntem ființe spirituale, într-o înfățișare umană. 

Bunătatea poate fi și dobândită, și învățată prin modelul parental și social. Este expresia spiritului uman, a darurilor divine înnăscute. Pentru creștini, modelul  suprem de bunătate este Domnul Iisus, care a fost "bun și smerit cu inima".

Bunătatea începe în relația cu sinele. Dacă poți să fii bun și blând cu tine, poți să fii și cu ceilalți. De aceea, este o alegere conștientă care poate fi practicată și transformată într-un stil de viață, iar despre acest lucru voi vorbi la ediția specială de Crăciun a evenimentului.

Liliana Păduraru, Coach Vocațional
fulgi_20%.jpg
srsl_site.png

Scurtă prezentare a Societății Române de Sindrom Lynch și a acestui sindrom

Dr. Oana Cristina Voinea este Medic Primar Anatomo-Patolog, UMF Carol Davila, INCDMM Cantacuzino, Bucuresti și fondator al Societății Române de Sindrom Lynch.

La ediția specială din 14 Decembrie, participanții vor avea ocazia de a afla mai  multe despre obiectivele asociației pe care dorim să o susținem odată cu organizarea acestei ediții cu scop caritabil, precum și ce este sindromul Lynch, despre care la noi se știu atât de puține lucruri.

fulgi_20%.jpg

Vrei să afli mai multe?

Abonează-te la newsletterul nostru! Beneficiezi de 15% reducere*

la evenimentele Her Space Festival Romania

și ești la curent cu ofertele speciale. 

În plus, primești gratuit "Ghidul unui stil de viață sănătos", în format electronic.

*oferta valabila in limita locurilor disponibile

Coperta_Ghidul unui stil de viata sanatos.jpg

Mulțumim pentru înregistrare!

fulgi_20%.jpg

PARTENER MEDIA

SPONSOR OFICIAL

Compact_BK_Gld2.png

PARTENERI

LOGO YR VERTICAL_page-0001.jpg

Purtat cu căldură

ÎN BENEFICIUL

fulgi_20%.jpg

HER SPACE FESTIVAL ROMANIA
este evenimentul dedicație ție

fulgi_20%.jpg
background site_20%.png
fulgi_20%.jpg
background
fulgi_20%.jpg

Ai ceva să ne comunici? 

Lasă-ne mai jos mesajul tău:

Mulțumim!

bottom of page