top of page
background site_20%.png

Psihoterapeutul Alina Blagoi, despre depasirea conflictelor din cuplu, la prima ediție Her Space Festival Romania

Actualizată în: 28 iul.


Alina Blăgoi este psiholog clinician, specializat în psihoterapia relațiilor de cuplu și dinamicile familiale, care prin practica sa a venit în sprijinul a numeroase cupluri și familii, ajutându-le să își soluționeze problemele și conflictele, să aibă o mai bună înțelegere de sine, dar și a celuilalt, astfel încât să poată decide conștient dacă au nevoie de schimbare și care ar fi aceasta.


Alina Blăgoi - psihoterapeut, speaker Her Space Festival Romania
Alina Blăgoi - psihoterapeut, speaker Her Space Festival Romania

Alina recrează legăturile de suport dintre oameni, având o înțelegere deplină a motivelor profunde pentru care membrii / partenerii sunt blocați într-o situația, reușind, astfel, să îmbunătățească aceste relații, să sporească încrederea în sine a acestora și, nu de puține ori, să îi ajute să construiască o relație în care să predomine încrederea și echilibrul.


"Nu există relații fără dispute, dar este important ca ambii parteneri să simtă că acel conflict a fost rezolvat", spunea psihoterapeutul Alina Blăgoi, în cadrul emisiunii Provocările Vieții, în urmă cu câțiva ani.

 

La prima ediția Her Space Festival, psihoterapeutul Alina Blagoi vorbește despre depasirea conflictelor din cuplu, focusându-se pe modalități practice prin care se poate trece de la o relație conflictuală la o conexiune profundă și echilibrată. Pentru aceasta este nevoie, mai întâi de toate, de înțelegerea conflictului și de recunoașterea comportamentelor care conduc la stări conflictuale într-un cuplu. O comunicare ineficientă, de exemplu, poate avea un rol decisiv în generarea acestora.

 

Tehnicile de ascultare activă și comunicare conștientă sunt un instrument în gestionarea acestor situații, iar terapia centrată pe emoții (EFT) poate fi folosită în deprinderea acestora de către participantele la eveniment.

 

În cele multe cupluri nemulțumirile nu sunt mereu exprimate. Relațiile de durată, solide, sunt cele care au la bază exprimarea emoțiilor de către parteneri, a vulnerabilității, devenind astfel, autentice. Cu ajutorul invitatei noastre, participantele vor putea descoperi câteva strategii pentru crearea unor spații sigure de comunicare și conectare în cuplu și, nu în ultimul rând, vor putea lua parte la o sesiune interactivă în care să practice tehnici de comunicare și EFT într-o situație simulată de conflict.

 

Ține de fiecare dintre noi să găsim cea mai bună cale pentru a gestiona eficient comunicarea în cuplu (și nu numai), să știm când ne îndreptăm înspre o situație generatoare de conflicte și cumsă detensionăm eficient acest aspect, construind calea spre conexiunea profundă cu celălalt.

 

 

De-a lungul timpului, Alina a avut numeroase colaborări, printre care: Școala de Excelență pentru copii supradotați (Centrul Gifted Education.ro), Organizația Academia Femeilor, Ziarul Lumina, Libertatea, Click, Vice Romania, Blogul Mamei Începătoare, Taticool.eu, Psihologiaonline.ro, Informatii profesionale.ro, Antena 1, Antena 2, SperanțaTV, TVR. Totodată, este membru al Colegiului Psihologilor din România, membru al Asociației Psihologilor din România, membru al Asociației Române de Psihologie Judiciară și membru al Asociației Române Antifraudă.

 


Comentários


bottom of page