top of page
background site_20%.png

Simona Chesaraicu explica beneficiile mindfulness la prima ediție Her Space Festival Romania

Actualizată în: 23 iul.


Simona Chesăraicu a terminat Facultatea de Psihologie din București în urmă cu mai bine de 20 de ani, urmându-și, astfel, chemarea de a înțelege complexitatea minții și comportamentului uman.

Simona Chesăraicu, speaker Her Space Festival Romania
Simona Chesăraicu - profesor mindfulness, speaker Her Space Festival Romania

Ceea ce însă i-a schimbat cu adevărat viața și direcția în carieră a fost descoperirea practicii mindfulness. Totul a început de la o recomandare, când cineva din familia Simonei - care lucrează ca psihoterapeut în Suedia - i-a trimis prin curier 2 cărți de mindfulness. Acesta a fost momentul în care a descoperit adevărata sa pasiune, practica mindfulness, pentru care s-a specializat ani la rând, în cadrul a numeroase programe de certificare și formare a profesorilor din acest domeniu.  


Prin mindfulness, a învățat că a fi prezent, atent și conștient este o cale de a trece de blocaje. A învățat să caute echilibru, claritate și liniște în minte și emoții, descoperind importanța practicii mindfulness ca stil de viață și perfecționându-se în această practică pentru a-i ajuta pe cei interesați să descopere, la rândul lor, beneficiile sale.


Simona consideră că practica mindfulness reprezintă o cale de a ajunge într-o relație sănătoasă și înțeleaptă cu noi înșine și cu cei din jur, fiind un mod de a gestiona eficient stresul sau diferitele situații medicale cu care ne confruntăm. Mai mult, această practică ne ajută să învățăm să știm că avem putere și să înțelegem ce e bine și ce e rău din perspectiva perspectivei umane.


Consideră că mindfulness te ajută să îți observi gândurile, să nu te identifici cu ele și să nu crezi că ele constituie adevărul absolut. Mai mult, să îți dai seama că sunt doar niște gânduri și să le lași să treacă.

 

La prima ediție a Her Space Festival, Simona Chesăraicu ne va introduce în universul acestei practici pentru a înțelege mai bine care sunt beneficiile reale ale acesteia. Totodată, va dezvălui elemente de bază, relevante pentru a ști cum să ne antrenăm atenția și să rămânem cât mai mult timp conectate cu noi înșine, cum să gestionăm relația cu vocea critică din interiorul nostru sau ce putem face pentru a a deveni mai conștiente și a trăi în prezent.



Comments


bottom of page