top of page
background site_20%.png

Daniela Alecse aduce povestea produselor sale fara gluten la prima ediție Her Space Festival Romania

Actualizată în: 23 iul.



Daniela Alecse este fondatoarea L’Amande, cofetărie care realizează produse de laborator fără gluten. A devenit antreprenoare, după ce a descoperit că suferea de boala celiacă, în condițiile în care oferta bucureșteană pe acest segment de produse era extrem de redusă, la acel moment. 

Daniela Alecse - fondator L'Amande, speaker Her Space Festival Romania
Daniela Alecse - fondator L'Amande, speaker Her Space Festival Romania

După terminarea facultății, Daniela Alecse a intrat în domeniul asigurărilor, devenind consultant în asigurări de viață. A rămas timp de 18 ani în domeniu, bucurându-se de o carieră de succes. A fost, pe rând, consultant, trainer, manager de echipă și apoi director de agenție.

 

I-a plăcut mereu să lucreze cu copiii, astfel că a predat cursuri de educație antreprenorială, iar, mai târziu, a scris și un manual de educație antreprenorială pentru copii.

 

În 2015, viața ei s-a schimbat radical după ce a descoperit că suferea de o boală autoimună - boala celiacă (intoleranță la gluten). O problemă medicală gravă, despre care la noi se știa foarte puțin la momentul acela și care schimbă viața nu doar a pacientului, ci și a celor din jurul acestuia.

 

După acest moment, a schimbat totul, de la regimul alimentar la stilul de viață și cariera profesională. Și, deoarece ea însăși se confrunta cu problema alimentelor fără gluten i-a venit ideea de a demara o mică afacere. Așa a apărut prima cofetărie, brutărie, pizzerie gluten free din România. “Cel mai tare mă motivează că prin munca mea reușesc să bucur mulți oameni și să le aduc zâmbetul pe buze, mai ales copiilor”, mărturisea Daniela într-un interviu acordat publicației online The Woman.

 

Drumul Danielei nu a fost unul ușor, însă recunoaște că face ceea ce îi place. Iar prin aceasta, poate să aibă grijă de sănătatea sa și, în același timp, să ușureze viața tuturor persoanelor aflate în situații medicale similare cu a sa.

 

Daniela Alecse este un model de inspirație și curaj pentru noi, iar la prima ediție Her Space Festival Romania - Limitări vs. Echilibru, va vorbi participantelor despre rolul foarte important pe care îl are păstrarea optimsmului în momentele dificile cu care ne confruntăm, precum și despre avantajele încrederii în sine și curajul de a urma ceea ce îți dorești.


Comments


bottom of page