top of page
background site_20%.png

Despre Limitari vs. Echilibru la prima ediție Her Space Festival Romania

Despre Limitari vs. Echilibru vom discuta la prima ediție Her Space Festival Romania, eveniment adresat tuturor femeilor care vor să adopte un stil de viață mai sănătos și autentic.

HER SPACE FESTIVAL ROMANIA - LIMITĂRI vs. ECHILIBRU
HER SPACE FESTIVAL ROMANIA - LIMITĂRI vs. ECHILIBRU

Limitările și echilibrul, aceste două stări antagonice reprezintă piedica sau combustibilul evoluției noastre, al atingerii succesului personal sau profesional și stării de bine. Chiar dacă nu întotdeauna sunt identificate în mod conștient, ele sunt prezenți în viața noastră de zi cu zi, determinând decizii și direcții de viață.

 

Dar de ce este important echilibrul?

Echilibrul în viața noastră este important pentru că elimină sentimentul de copleșire, reduce semnificativ riscul de burn out, reduce/elimină stresul și anxietatea. În plus, ne oferă acces la o stare generală de mulțumire și motivare.

 

O viață echilibrată poate arăta diferit pentru fiecare, dar ar putea fi o viață în care:

  • Ai timp să faci lucrurile pe care trebuie să le faci, dar și pe cele pe care dorești să le faci;

  • Nu îți este teamă să mergi la muncă;

  • Ai limite clare pentru când ești în timpul tău liber și te odihnești;

  • Petreci timp de calitate cu prietenii și familia;

  • Te simți entuziasmată atunci când te trezești dimineața și îți începi ziua;

  • Ai grijă de sănătatea ta fizică și psihică;

  • Spui NU situațiilor/oamenilor care nu te ajută să te dezvolți;

  • Ai în jur o comunitate puternică care te sprijină.

 

Pentru a ajunge în echilibru, este important să lucrăm cu noi înșine, în principal cu convingerile noastre limitative. Într-o măsură mai mică sau mai mare, cu toții ne confruntăm cu credințe limitative despre sine, despre viața noastră și despre potențialul pe care îl avem. De multe ori, pur și simplu acceptăm convingerile auto-limitante ca realitate, fără a le mai pune la îndoială. 

 

Convingerile limitative sunt declanșate de o serie de factori care provin din același loc: dorința creierului de a ne proteja de durere în viitor. Acești factori declanșatori pot include: frica, sindromul impostorului sau experiențele trecute.

 

Este bine de știut că, de cele mai multe ori, convingerile limitative încep de la o vârstă fragedă, evoluează și se remodelează progresiv de-a lungul vieții noastre pe măsură ce trăim experiențe noi. Astfel, indiferent dacă am avut o experiență dureroasă care ne-a determinat să ne fie frică de repetarea unor experiențe similare sau dacă ne este frică de ceea ce va urma, convingerile limitative vor împiedica formarea de noi convingeri pozitive.

 

Cunoașterea cauzei credințelor noastre limitative reprezintă o modalitate excelentă de a înțelege procesul de gândire din spatele lor și de a fi capabile să le gestionăm. Prin urmare, pe măsură ce devenim mai conștiente de acestea, vom accepta și provocările care ne apar în cale, le vom putea depăși și începe să facem lucruri pe care am știut mereu că le putem face, deși ne-a fost teamă.

 

Este adevărat, identificarea și schimbarea convingerilor autolimitante necesită muncă și timp. Dar încearcă să îți imaginezi cum ar putea arăta viața ta... O viață în care tu mergi după lucrurile pe care le dorești, mai degrabă decât să le eviți din frică sau din alte motive. Iar acesta este universul pe care dorim să îl descoperi odată cu prima ediție a Her Space Festival Romania, cea despre Limitari vs. Echilibru, pentru a vedea și înțelege infinitele posibilități pe care viața le are pregătite pentru tine.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page