top of page
background site_20%.png

La prima ediție Her Space Festival Romania, Georgiana Solomon ne vorbeste despre obiceiurile de viata cu efecte importante asupra sanatatii noastre

Georgiana Solomon este medic rezident în specializarea “Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice”. Este un medic tânăr care vede și înțelege problemele societății românești și își dorește să schimbe mentalitatea defectuoasă pe care prea mulți oameni o au atunci când vine vorba despre stil de viață și sănătate.

Dr. Diabetolog Nutriționist Georgiana Solomon, speakeer Her Space Festival Romania
Dr. Diabetolog Nutriționist Georgiana Solomon, speakeer Her Space Festival Romania

“Cei mai mulți pacienți cu care lucrez nu văd o legatură între bolile de care suferă și modul în care își trăiesc viața. Consideră că e normal ca odată cu trecerea anilor să apară și boli precum diabetul, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia. Da, dacă de tineri avem o alimentație defectuoasă, nu cunoaștem beneficiile sportului, calitatea somnului nostru lasă de dorit și, în plus, lăsăm stresul să ne acapareze viața, apariția bolilor e doar o chestiune de timp.” ne împărtășește Georgiana.


A știut din adolescență că va fi medic și că prin ceea ce va învăța despre organismul uman, despre linia fină dintre sănătate și boală, îi va ajuta și pe ceilalți. Pasiunea pentru nutriție și stil de viață sănătos a apărut în aceeași perioadă, dar consideră că exemplul dat în copilărie de către familia ei a jucat un rol major. În ceea ce privește alimentația, a văzut cum se fac cumpărăturile, cum se gătește sănătos, și cum se pot face, totuși, și micile pofte. 


Astfel, acest subiect al alimentației și stilului de viață a devenit un hobby, iar mai departe o ocupație. Facultatea de medicină, cu toate că abordează o multitudine de subiecte, cât se poate de importante, nu tratează îndeajuns de mult subiectul nutriției. Așadar, având informațiile medicale necesare pentru a înțelege cum funcționează sistemele și organele corpului uman și ce presupun vastele patologii, a început procesul de documentare despre cum influențează ceea mâncăm apariția diverselor boli.


După cei 6 ani de facultate, a ales specializarea “Diabet, nutriție și boli metabolice”, cea cu care s-a identificat cel mai bine. În paralel cu programul de pregătire a rezidențiatului, a urmat diverse cursuri de nutriție, prevenție și perfecționare în medicina stilului de viață.


Totodată, conștientizând importanța acestei ramuri subestimate a medicinei, medicina stilului de viață, Georgiana s-a alăturat echipei Starea Sănătății, emisiune online coordonată de Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației. Aici, realizează materiale bazate pe dovezi științifice, legate de diverse subiecte adiacente nutriției și stilului de viață. Motivația acestui proiect este dorința ei de a se implica în problemele comunității și de a ajuta la conștientizarea aspectelor ignorate. “Starea Sănătății, la fel ca Starea Nației, susține educația și gândirea critică. Educația pentru sănătate este deficitară în România, și mă bucur că pot să contribui la acest proces. Încurajez gândirea critică, inclusiv când vine vorba despre alegerile pe care le luăm pentru sănătatea noastră.” spune Georgiana. 


În același timp, având calificarea de formator, consultant în sănătate, fitness și stil de viață, Georgiana Solomon organizează workshopuri prin care își dorește să ajute cât mai mulți oameni să înțeleagă că obiceiurile lor de viață au efecte importante asupra sănătății pe termen lung. 


La prima ediție Her Space Festival Romania – Limitări vs. Echilibru, dr. Georgiana Solomon va vorbi participantelor despre: obiceiurile de viata cu efecte importante asupra sanatatii lor, ce presupun un stil de viață sănătos și o alimentație corectă, despre legătura dintre nutriție și sistemul reproducător, dar și despre importanța pe care o au femeile în adoptarea unor obiceiuri alimentare corecte pentru familie.

Comments


bottom of page