top of page
background site_20%.png

Maria Danila, femeia care escaladeaza cele mai înalte vârfuri ale lumii, vine la prima ediție Her Space Festival Romania

Actualizată în: 5 aug.


După escaladarea vârfului Annapurna, în 2023, considerat muntele ucigaș din cauza pantelor sale foarte periculoase, a instabilității stratului de zăpadă și vitezelor amețitoare ale vântului, Maria Dănilă a reușit, recent, escaladarea celui mai înalt vârf din lume – Everest.


Maria Dănilă, alpinist, speaker Her Space Festival Romania
Maria Dănilă - alpinist, speaker Her Space Festival Romania

Maria a cochetat cu matematica încă de la o vârstă fragedă, fapt care a condus-o către efectuarea de studii superioare în domeniul calculatoarelor și, ulterior, a unui masterat în acest domeniu. A început să lucreze ca Software Developer, pentru ca, în prezent, să fie Product Owner în cadrul diviziei IT de la o importantă bancă din România.


Pasiunea pentru escaladă a descoperit-o în timpul facultății, iar de atunci, nu s-a mai putut opri. De la trasee în România (Peretele Văii Albe, Cheile Bicazului sau Cheile Turzii) la traseul Cassin din Piz Badile (Elveția) la Comici Dimai in Cima Grande di Lavaredo (Italia) sau la Peretele Central de la Vrasta (Bulgaria), escaladarea a devenit pentru Maria Dănilă un stil de viață, care a ajutat-o să meargă mai departe în descoperirea celor mai înalți munții ai lumii:


  • Mont Blanc (4.810 m)

  • cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5.642 m)

  • cel mai înalt vârf din Africa, Kilimanjaro (5.895 m)

  • cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua (6.962 m)

  • a fost prima persoană din România ca a urcat pe Himlung Himal în Himalya (7.126 m)

  • a fost prima româncă care a urcat pe Annapurna, cel mai periculos vârf din lume (8.091 m), în 2023

  • a urcat cu succes pe Everest – cel mai înalt vârf din lume (8.848m), în Mai 2024.

 

 

Maria Dănilă va fi speaker la prima ediție a Her Space Festival Romania, unde va vorbi participantelor despre experiența sa ca femeie în escaladarea vârfurilor lumii, despre curaj și determinare, depășirea limitelor și puterea de a-ți urma visul.



Comments


bottom of page